Motive pentru care ar trebui să vizitezi Milano? Sunt multe!

Italia este o țara minunata, ce merita cu adevarat cutreierata la pas marunt. Printre cele mai faine orașe ce merita vizitate, se afla și Milano. Oraș cunoscut în primul rand pentru eleganța și fashion pentru ca aici se reunesc cele mai celebre branduri de moda. Daca ești curios să afli adevaratele tendințe în moda, atunci vei ramane fascinat în fața vitrinelor de la Prada, Louis Vuitton, Versace sau Gucci.

Motive pentru care ar trebui să vizitezi Milano

 

 

De asemenea. exista multe motive pentru care acest oraș se afla pe lista celor mai vizitate orașe din lume. Fiind numit și capitala modei, te vei gandi ca este orașul potrivit pentru un city break între prietene, însa poate fi o varianta buna și pentru cupluri.

În continuare, vreau să îți prezint cinci motive pentru care merita să spui „DA„ unei vizite la Milano.

1. Duomul din Milano

Faimoasa catedrala cu aspect gotic, este cu adevarat spectaculoasa. Aflat în fața unei asemenea mareții ai impresia ca ești atat de mic, iar lumea este atat de mare. De asemenea, frumusețea acestei catedrale este mult mai evidenta în interior. Chiar merita să intrii… pentru numai 3 euro, se poate vizita interiorul și muzeul acesteia. Liniștea, arhitectura și mareția din interior te fac să ramai efectiv fara cuvinte.

2. Galeria Vittorio Emanuele II

Daca esti iubitor de arhitectura clasica, cu siguranța vei ramane impresionat de culorile calde și stilul arhitectural din interiorul Galeriei Vittorio Emanuele. Galeria se afla în Piazza del Duomo și adapostește astazi cele mai celebre branduri de moda din Milano.

Un adevarat muzeu. Cu siguranța vei ramane surprins pentru ca totul se îmbina perfect…culorile calde, îmozaicul și eleganța galeriei. De asemenea, te va amuza mulțimea de oameni din interior, care așteapta la coada, pentru a se învarti pe simbolul taurului. Eh bine, legenda spune ca trebuie să atingi cu piciorul drept organele genitale ale taurului și să te rotești de trei ori pentru a avea noroc!

Mi s-a parut amuzant și în acelați timp draguț pentru ca, oameni care cred în astfel de lucruri, nu vor înceta niciodata să-și puna dorințe, să traiasca frumos. 🙂

3. Castelul Sforzesco

Un alt obiectiv al orașului pe care nu ar trebui să îl ratezi este reprezentat de Castelul Sforzesco, construit înca din secolul XV. Mi-a placut mult ca în acest loc se îmbina istoria cu natura construind peisaje spectaculoase. Castelul este înconjurat de un parc, perfect pentru o plimbare pe o vreme însorita.

4. Gelato!

Hmm.. pentru gelato m-aș întoarce oricand în Italia! Sincer, nu am mancat nicaieri înghețata mai buna ca în Milano. Gelato a devenit deja produs cu specific italienesc, și oricat ar încerca romanii să îl reproduca… tot la mama lui acasa este mai bun. Nu voi da mai multe detalii, trebuie să va dați seama singuri daca am sau nu dreptate. 🙂

5. Atmosfera de sarbatoare

În Milano predomina o atmosfera chill, de sarbatoare. Nu cred ca am nimerit noi într-o perioada faina, probabil ca așa este mereu. În Piazza del Duomo deși este foarte aglomerat, turiștii fac ca atmosfera să fie relaxanta. Daca nu ești în graba, cu siguranța, îți vei gasi un loc confortabil, te vei așeza și te vei lasa dus de val. Vei asculta muzica celor de pe strada, care se întampla să fie și foarte faina, și vei privi tot ce e în jur, bucurandu-te de moment.

Totodata, în Milano, nu te vor dezamagi nici strazile, nici mancarea, nici mijloacele de transport. Este un oraș modern, dar care îți pastreaza frumos amprentele istoriei.

Ce ziceți? Merita Milano trecut în wishlist? 🙂

Cinci motive pentru care ar trebui sa vizitezi Milano
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *