Platoul Bucegi cuprinde multe obiective interesante, însă dacă nu ai suficient timp la dispoziție să-i străbați potecile întortocheate, s-ar putea să fi dezamăgit de numărul de ore al traseelor și de asemenea de dificultatea acestora.

Ei bine, noi am găsit o variantă super bună de a ajunge la Platoul Bucegi fără să dăm bani la telecabină sau să colindăm ore întregi muntele. Nu că nu ne-ar fi plăcut, însă din păcate nu aveam suficient timp la dispoziție.

Transbucegi

Drumul care s-a redeschis anul acesta, reprezintă cea mai rapidă și spectaculoasă variantă de a ajunge pe Platoul Bucegi. Pentru a ajunge la cota 2000, din Sinaia am luat-o spre Cabana Piatra Arsă cu mașina. Până aici am făcut în jur de 40 de minute, iar drumul a fost plin de peisaje superbe. Ne minunam la fiecare cotitură nouă ⛰️!

Cabana Piatra Arsă

Cabana Piatra Arsă, aflată la cota 1950m, este locul unde poți mânca ceva tradițional și te poți bucura de un peisaj deosebit, unic în țara noastră. Aici am parcat mașina și am căutat traseul spre Platoul Bucegi. La pas am făcut în jur de 1h jumătate până la Cabana Babele. A fost un traseu ușor de parcurs în care ne-am încarcat cu energia de acolo.

Pe Platou, era destul de aglomerat, mai ales în jurul monumentelor naturale. Cu toate astea, am reușit să ne bucurăm de view-ul de acolo. Minunat!

La întoarcere, am coborât tot pe Transbucegi, am trecut puțin și pe la Lacul Bolboci și ne-am întors din nou în Sinaia. Din păcate, nu am mai apucat să mergem la Peștera Ialomicioarei. Însă pont pentru voi: dacă aveți timp puteți ajunge foarte ușor la ea.

Sigur că pentru a te bucura de munte o zi poate părea foarte puțin, însă pentru noi a fost suficient chiar și așa.

P.S: Vă las aici o altă recomandare în cazul în care sunteți în căutare de locuri bune de urcat pe munte. 🙂

Care sunt locurile din România pe care le recomandați pentru plimbări de weekend?

With❤️,

A.

Cabana Piatra Arsă & Platoul Bucegi – România
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *