Castelul Cantacuzino este un loc unde îți găsești garantat inspirația și energia pentru a visa cu ochii deschiși. Pe mine m-a dus cu gândul tare departe…

Nu. Nu sunt și nici nu mă consider vreun soi de prințesă. Nu-mi curge sânge albastru prin vene. Însă, o nuntă la castel nu mi-ar displăcea deloc.

Atmosferă de vis, săli decorate elegant și candelabre. Rochii lungi și pastelate, asortate cu buchetele de bujori roz. Ceremonia religioasă organizată în grădina palatului, și totul verde și nimic mai mult…

Da, visez cu ochii deschiși fără să-mi fi cerut voie. 🙂 Lăsând gluma la o parte, cam despre asta este vorba la Castelul Cantacuzino. Se regasește atmosfera de poveste, și n-ai cum să nu visezi la „acea zi” într-un loc atât de magic.

Și acum să revin la acest loc minunat din Bușteni!

Construit încă din 1911, Castelul Cantacuzino a rămas un loc superb chiar dacă au existat perioade în care era privit ca pe un „loc interzis” deoarece comuniștii au știut cum să-l ascundă de ochii lumii, insinuând că acest loc ar fi găzduit un sanatoriu.

Cu toate acestea, începând cu anul 2009, cand s-au efectuat lucrări de reamenajare, Castelul Cantacuzino a redobândit faima și frumusețea pe care a avut-o altadată. În primul rând, palatul este amplasat atât de bine, încât îți oferă o panoramă minunată asupra orașelului Bușteni, având la un pas munții Bucegi, care fac ca totul să semene cu un basm din ala fain din povești.

În al doilea rând, când intri în curte rămai impresionat de grădini, de leagane. de brazii înalți și de exteriorul castelului, care este intact dupa 100 de ani de viață. Apoi, în castel, dai peste un ghid năstrușnic care îți deslușește misterul acestui loc și îți face automat ziua mai bună.

Și uite așa pleci cu greu acasă, însă fericit pentru ca ai descoperit înca un loc fain, despre care se merită să duci vestea mai departe. 🙂

P.S Dacă aveți ocazia nu ratați să treceți pe la Castelul Cantacuzino, garantat o să va placă!

sursa foto: arhivă personală

Castelul Cantacuzino, sau locul în care aș vrea să-mi fac nunta

Un comentariu la „Castelul Cantacuzino, sau locul în care aș vrea să-mi fac nunta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *