În ultimul timp m-am lăsat dusă puțin de val în ceea ce privește călătoriile. Nu știu cum s-a întâmplat… Nu a fost nevoie decât de un moment de nebunie și de prietene la fel de spontane ca mine. Primul pas? Am găsit bilete accesibile atât pentru dus cât și pentru întors într-o țară în care nu am mai fost niciodată: Cipru. Am rezervat apoi o cameră drăguță la un hotel din Paphos. Și cam atăt! Ne-am trezit în Cipru pe 27 martie și de aici o întreagă aventură! Deși am plecat fără prea multe așteptări în bagaj, ne-am întors mai relaxate și mai fericite ca oricând.

Am îndrăgit imediat orașul Paphos.. Dacă iubești căldura și palmierii e imposibil să nu-ți placă Cipru. E minunat! Ne-a plăcut tare mult să ne plimbăm pe străduțele cu palmieri, lămâi sau portocali. Să ne oprim pentru poze lăngă casele localnicilor sau să interacționăm cu ciprioții care erau deosebit de calzi și primitori.

Deși vara vremea e insuportabilă, în martie e perfect. Vremea e mult mai caldă ca în țară iar prețurile sunt mult mai accesibile decât în sezon. Noi am prins două zile călduroase în care ne-a prins soarele și două zile puțin mai reci cu vânt, însă a fost ok. În acest articol vreau să vă povestesc așa pe scurt despre locurile care merită bifate dacă sunteți în Paphos.

Cazarea

Ne-am cazat la New York Plaza Hotel Apartments, hotel ce era situat la căteva minute de plajă. Am prins un super preț în perioadă respectivă. Pentru patru nopți într-un un apartament cu 2 camere am dat doar 81 euro. Hotelul are piscină și totodată are propriul restaurant unde am putut servi micul dejun sau prânzul.

De piscină nu prea ne-am bucurat pentru că apa era destul de rece. În schimb am servit în două dimineți micul dejun la hotel și chiar s-a meritat. Mai multe detalii despre acest loc găsiți aici.

Locuri ce merită bifate în Paphos

Paphos este o stațiune turistică renumită pentru plajele sale faine unde te poți relaxa ore întregi sub soare, dar și pentru locurile sale pline de istorie. Fiind locul mitic al nașterii zeiței Afrodita, Paphos ascunde multe povești și locuri interesante.

Harbour este cel mai renumit cartier din Paphos fiind chiar aproape de port. Totodată în această zonă se găsesc numeroase taverne și tarabe tradiționale. E o plăcere să te plimbi pe faleza de lăngă mare cu o înghețată în mănă și cu grijile lăsate-n valiză.

De asemenea, e tare faină și plimbarea pe plajă. Noi am pornit dintr-un capăt al orașului și am ajuns rapid în port la Cetatea Medievală și la Situl arheologic Paphos declarat patrimoniu Unesco. Aici se regăsesc cele mai frumoase mozaicuri din lume, care dateză de peste 2000 de ani în urmă. Cele mai colorate și mai vesele mozaicuri i-au fost dedicate Zeului Dionysos. Acestea reprezintă numeroase scene de vănătoare și diferite celebrităși ale vechiului Panteon.

Câteva zile în Paphos sunt mai mult despre relaxare. Orașul în sine inspiră liniște și fericire. Iar marea albastră face ca totul să pară atăt de curat și frumos.

PS: În următorul articol o să vă spun și despre aventura din Safari care a fost cireașa de pe tort din excursia asta. (update aici)

See you soon!

Câteva zile în orașul Paphos din Cipru m-au încărcat cu energie pozitivă
Etichetat pe:                    

Un comentariu la „Câteva zile în orașul Paphos din Cipru m-au încărcat cu energie pozitivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *