Motive pentru care ar trebui să vizitezi Milano? Sunt multe!

Italia este o țară minunată, ce merită cu adevărat cutreierată la pas mărunt. Printre cele mai faine orașe ce merită vizitate, se află și Milano. Oraș cunoscut în primul rând pentru eleganță și fashion pentru ca aici se reunesc cele mai celebre branduri de modă. Daca ești curios să afli adevaratele tendințe în modă, atunci vei rămâne fascinat în fața vitrinelor de la Prada, Louis Vuitton, Versace sau Gucci.

De asemenea. există numeroase motive pentru care Milano se află pe lista celor mai vizitate orașe din lume. Fiind numit și capitala modei, te vei gândi că este orașul potrivit pentru un city break între prietene, însă poate fi o variantă bună și pentru o escapadă romantică.

În continuare, vreau să îți prezint cinci motive pentru care merită să spui „DA” unei vizite la Milano.

1. Duomul din Milano

Faimoasa catedrală cu aspect gotic, este cu adevărat spectaculoasă. Aflat în fața unei asemenea măreții ai impresia ca ești atât de mic, iar lumea este atât de mare! De asemenea, frumusețea acestei catedrale este mult mai evidentă din interior. Chiar merită să intrii… pentru numai 3 euro, se poate vizita interiorul și muzeul acesteia. Liniștea, arhitectura și măreția din interior te fac să rămai efectiv fără cuvinte.

2. Galeria Vittorio Emanuele II

Dacă ești iubitor de arhitectură clasică, cu siguranță vei rămâne impresionat de culorile calde și stilul arhitectural din interiorul Galeriei Vittorio Emanuele. Galeria se află în Piazza del Duomo și adăpostește astăzi cele mai celebre branduri de modă din Milano.

Un adevărat muzeu. Cu siguranță vei rămâne surprins pentru că totul se îmbină perfect… culorile calde, mozaicul și eleganța galeriei. De asemenea, te va amuza mulțimea de oameni din interior, care așteaptă la coadă, pentru a se învârti pe simbolul taurului. Ei bine, legenda spune că trebuie să atingi cu piciorul drept organele genitale ale taurului și să te rotești de trei ori pentru a avea noroc!

Mi s-a parut amuzant și în același timp drăguț pentru că, oamenii care cred în astfel de lucruri, nu vor înceta niciodată să-și pună dorințe și să trăiască frumos. 🙂

3. Castelul Sforzesco

Un alt obiectiv al orașului pe care nu ar trebui să îl ratezi este reprezentat de Castelul Sforzesco, construit înca din secolul XV. Mi-a placut mult ca în acest loc se îmbina istoria cu natura construind peisaje spectaculoase. Castelul este înconjurat de un parc, perfect pentru o plimbare pe o vreme însorită.

4. Gelato!

Hmm.. pentru gelato m-aș întoarce oricând în Italia! Sincer, nu am mâncat niciunde înghețată mai bună ca în Milano. Gelato a devenit deja produs cu specific italienesc, și oricât ar încerca românii să îl reproducă… tot la mama lui acasă este mai bun. Nu voi da mai multe detalii, trebuie să va dați seama singuri daca am sau nu dreptate. 🙂

5. Atmosfera de sărbătoare

În Milano predomină o atmosferă chill, de sărbătoare. Nu cred că am nimerit noi o perioada specială, probabil că așa este mereu. În Piazza del Duomo deși este foarte aglomerat, turiștii fac ca atmosfera să fie relaxantă. Daca nu ești în grabă, cu siguranță, îți vei gasi un loc confortabil, te vei așeza și te vei lăsa dus de val. Vei asculta muzica celor de pe stradă, care se întâmplă să fie și foarte faină, și vei privi tot ce e în jur, bucurându-te de moment.

Totodată, în Milano, nu te vor dezamăgi nici străzile, nici mâncarea, nici mijloacele de transport. Este un oraș modern, dar care își păstrează frumos amprentele istoriei.

PS: Dacă sunteți în căutare locuri minunate din apropierea orașului Milano, vă recomand să ajungeți și la Lacul Como. (despre care am scris aici)

Ce ziceți? Merita Milano trecut în wishlist? 🙂

Cinci motive pentru care ar trebui să vizitezi Milano
Etichetat pe:                    

Un comentariu la „Cinci motive pentru care ar trebui să vizitezi Milano

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *