După cinci zile petrecute în Polonia, am întocmit o listă cu cinci locuri din Polonia care mi-au ajuns la suflet.

Dacă îmi place să călătoresc ? Da! Da! Da! Ador să descopăr locuri noi, să simt vibe-ul pozitiv al orașului, să lenevesc prin cafenele dacă afară-i frig și plouă. Să urc munți întregi pentru o priveliște ca-n basme dacă e vreme bună! Îmi place să-mi fie întrecute așteptările atunci când călătoresc, de aceea nu plec la drum cu prea multe informații, ci aleg să le descopăr pe parcurs…

Aflându-mă într-un oraș nou, îmi place să mă plimb la pas prin centru pentru a mă putea opri atunci când îmi este stârnită curiozitatea. Mhm, să nu credeți că umblu chiar așa hai-hui. Am câteva obiective la care doresc să ajung, însă prefer să nu planific totul, ci pur și simplu să mă bucur de fiecare moment.

Despre Polonia ar fi multe de spus, însa deocamdată voi încerca să ma rezum la cinci locuri din Polonia care mi-au ajuns la suflet. Trebuie să vă spun de la început că am plecat spre această țară fără prea multe așteptări. Dacă nu era la mijloc vizita unei prietene nu cred că ajungeam prea curând aici.

Am spus că nu aveam prea multe așteptări pentru ca am tot auzit că Polonia se aseamănă mult cu România. Sincer nu credeam că voi descoperi locuri wow aici. Ei bine, acum știu că fiecare țară are ceva wow, ceva specific, care te poate face să o îndrăgești. După cele cinci zile petrecute în Polonia, m-am întors acasă cu câteva locuri tare dragi pe care le voi recomanda cu siguranță mai departe.

1. Centrul Vechi Varșovia

Mi-a placut Varșovia pentru că este un oraș care a știut să ascundă frumos urmele trecutului. În timpul celui de-al doilea razboi mondial, o bună parte din centru a fost distrusă. Astăzi partea nouă a orașului are cladiri zgârie nori care te duc cu gandul la New York, în timp ce în centrul vechi se regăsesc cladiri superbe autentice.

Tot în centrul vechi se afla Castelul Regal care dă o nota de poveste orașului. E tare frumos să te plimbi pe straduțe, printre cladiri colorate, muzică și suveniruri și să te lași puțin purtat de val. Noi asta am făcut și ne-am trezit printre altele și la târgul de Craciun la mijlocul lui februarie. 🙂

2. E. Wedel – localul ce ascunde cele mai minunate deserturi

E. Wedel reprezintă unul dintre cele mai renumite branduri de ciocolata din Polonia. În localurile sub acest nume se găsesc cele mai minunate bunătăți. Pe lângă cea mai cunoscută ciocolată din Polonia la E.Wedel, te poți bucura de o cafea delicioasă și de alte deserturi speciale. Mhmmm… nimic mai bun pentru o zi friguroasă de februarie.

Noi am servit cate o cafea cu lapte și trei deserturi fabuloase și automat ne-am simțit mai bine! În Cracovia se gasește un singur local E.Wedel aflat chiar în Stare Miasto. Nu uitați să treceți pe aici dacă vă aflați în Cracovia, chiar merită încercat!

3. Zakopane & Lacul Morskie Oko

Mai țineți minte poveștile alea din copilarie spuse la gura sobei despre iernile de altadată? Drum de munte, zapadă intactă peste tot și brazi frumoși încărcați care îți iau privirea? Ei bine, despre un ținut desprins din povești vreau să va vorbesc și eu…

Pe scurt, Zakopane este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din Polonia, unde îți poți încarca la propriu bateriile și să ramai plăcut impresionat de peisajele montane. Parcurgând un traseu de 9km până la Lacul Morskie oko, te poți bucura de cele mai minunate peisaje de iarnă. De vis! Mai mult detalii despre acest loc de poveste puteți găsi chiar aici.

4. Castelul Wevel Cracovia

Castelul Wevel din Cracovia este locul în care se afla mormitele regilor Poloniei și totodată, de aici se poate observa cea mai faină panorama a orașului. Construit în stil gotic, începand cu anul 1933, castelul ascunde o întreagă istorie și îți da un feeling grozav de vesel.

Fiind foarte aproape de centru și de cartierul evreiesc, Castelul Wavel reprezintă astăzi un important punct turistic al Cracoviei și un loc perfect pentru o plimbare de seară.

5. Auschwitz

Vizitarea Auschwitz-ului a rămas pentru mine o amintire mai puțin plăcută deoarece am aflat și am simțit multe lucruri. Acum când stau și mă gândesc la această poveste tristă mi se par inumane toate lucrurile aflate. Sincer… vizitând Muzeul Memorial Auschwitz încercam efectiv să neg faptul că în acel loc s-au întâmplat toate acele cruzimi. Să refuz o astfel de istorie, însă, oricât aș fi vrut să refuz, mi-am dat seama că nu se poate șterge nimic, ci doar să conștientizez și să accept trecutul…

PS. See you soon!
Cinci locuri din Polonia care mi-au ajuns la suflet
Etichetat pe:                    

3 comentarii la „Cinci locuri din Polonia care mi-au ajuns la suflet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *