De ceva timp am desoperit o nouă pasiune pe care încerc să o dezvolt cât mai mult: aceea de a călători, de a descoperi locuri frumoase. City breakurile îmi încarcă pur și simplu bateriile. Uneori simt efectiv nevoia să plec, să explorez un alt oraș. Să-i colind străzile în lung și în lat. Să mă las purtată de val. Să intru în shop-urile care parcă-mi fac cu ochiul. Să fotografiez clădiri sau alte locuri care mi se par atractive. Să mă întorc apoi acasă mai împlinită și fericită.

Astfel, nu ratez nici o oportunitate de a părăsi România pentru câteva zile. Îmi fac un plan rapid al călătoriei, îmi asigur cu mult timp înainte cazarea (de obicei pe Airbnb), îmi fac bagajele și plec. Pur și simplu.

În Belgia voiam să ajungem de mult timp. Ținând cont că am avut doar trei zile la dispoziție pentru a explora această țară am ales să petrecem două zile în Brussels și o zi în minunatul orășel Bruges despre care auzisem multe lucruri faine.

Pentru unii un City break în Brussels. probabil că nu sună a destinație de vis. Noi însă am fost curioși să descoperim capitala Belgiei, și sincer nu putem spune că ne-am plictisit în cele două zile petrecute aici. Am ales să ne plimbăm mult pe jos și să admirăm orașul, să mâncăm cartofi belgieni care de altfel se găseau la tot pasul și să privim magazinele cu ciocolată pe care nu aveai cum să nu le observi pentru că îți furau efectiv privirea.

Mai jos găsiți cinci obiective accesibile de vizitat dacă sunteți într-un city break în Brussels.

Grote Markt / Piața Centrală din Brussels

Acesta a fost primul obiectiv pe care am dorit să îl vedem când am ajuns în Brussels. Piața Centrală a Brusselului este cu adevărat spectaculoasă, asta datorită clădirilor care au o arhitectura superbă. Dintre acestea cel mai mult se remarcă primăria orașului care are o înălțime impresionantă.

Deși vremea părea că se joacă cu noi, am reușit ca printre picăturile de ploaie să facem câteva fotografii. Și ne-am simțit tare bine. Am râs. Am mâncat cartofi belgieni și am pornit mai departe.

Parlamentarium

Parlamentarium este un muzeu dedicat Uniunii Europene. Deși poate sună plictisitor, vizitarea acestuia poate fi o alegere bună dacă sunteți în Brussels, mai ales pentru că intrarea este gratuită. Mi-a plăcut tare mult faptul că expozițiile sunt interactive. La intrare am primit căști audio în limba dorită care ne-au facilitat vizita. Am putut accesa astfel, doar ceea ce ne interesa.

De asemenea, pe parcursul vizitei am găsit tot felul de aplicații interactive care ne-au stârnit curiozitatea. Vizitarea Parlamentarium-ului a durat în jur de 2h, însă cu siguranță poți petrece mult mai mult timp aici dacă vrei.

Palatul din Brussels

Nu știu cum sunt alte fete dar pe mine palatele mă fascinează. Deși nu am apucat să-l vizităm, ne-am bucurat de priveliștea de la Palatul din Brussels. Palatul este interesant și merită văzut dacă sunteți într-un city break în Brussels.

Mini-Europa / Parcul în care găsești cele mai faine atracții din U.E (în miniatură) 🙂

Ce-i drept eram curioasă să descopăr acest parc. Mi s-a părut tare faină ideea aceasta, de a construi un loc cu atracții turistice din toate statele membre U.E. Și într-adevăr, vizitarea parcului a fost tare plăcută. A fost interesant faptul că exponatele au dimensiuni diferite, și sunt realizate meticulos, cu o atenție sporită la detalii.

Am făcut în câteva ore un tur al Europei și a fost tare fain. Ne-am sărutat sub Tour Eiffel, am vizitat din nou Palatul de la Mogoșoaia și ne-am amuzat de fiecare miniatură în parte. Intrarea în parc a costat 12.5 euro, dar vă zic sincer că merită banii. Chiar e o experiență faină!

Gourmet Chocolaterie belge

Orice city break în Brussels, se lasă singur cu ciocolată, cu multă ciocolată! Sincer, dintre toate shopurile în care am intrat, Gourmet Chocolaterie belge mi-a plăcut cel mai mult pentru că puteai să guști înainte ciocolata și să-ți mixezi singur sortimentele preferate. O nebunie adevărată!

Deși nu pot să spun că Brusselul e orașul meu preferat, are multe locuri interesante care merită descoperite. Nouă ne-a plăcut, însă și mai mult ne-a plăcut în orășelul Bruges. O sa revin zilele viitoare cu un articol despre minunatul Bruges.

Dacă aveți vreo curiozitate, let me know.

Pe curând!

🙂

City break în Brussels. Cinci obiective accesibile de vizitat în capitala europeană
Etichetat pe:            

Un gând despre „City break în Brussels. Cinci obiective accesibile de vizitat în capitala europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *