„Aventuraaa strigați uraa!” Cu siguranță vă amintiți desenul ala animat cu Mickey Mouse în care fiecare zi venea cu o nouă aventură. Ei bine, cam așa ne-am simțit și noi ultima zi din Cipru, ca într-o adevărată aventură Safari. Cum am ajuns să vizităm în câteva ore cele mai faine locuri din Parcul Natural Akamas de pe coasta de vest a Ciprului? Ei bine, pot spune că am avut nevoie de puțin noroc!

Am observat că despre orașul Paphos nu se găsesc foarte multe pe internet. Dornice să vedem cât mai multe locuri faine am tot căutat diferite obiective turistice, însă tot de la localnici am aflat câteva obiective de pe lângă Paphos. Am tot auzit de celebra stâncă a Afroditei care marchează de fapt locul în care s-a născut zeița, așa că am căutat mai multe informații la autogara din Paphos. Ei bine acolo am dat peste o tipă tare drăguță care ne-a recomandat mai multe tururi de tip Safari. Mai exact ne-a îndrumat către Akamas … unde puteam multe obiective interesante. Ne-a încântat ideea așa că nu aveam cum să refuzăm.

Așa s-a întâmplat să ne plimbăm o zi întreagă cu jeep-ul prin niște locuri absolut superbe. Așa s-a întâmplat să dăm peste cel mai nebun ghid posibil. Așa s-a întâmplat să avem parte de o zi minunată, genul ala de zi pe care poți să le-o povestești nepoților.

EVIS Safari Jeep este firma cu care am plecat în aventură, iar întâmplarea a făcut ca ghidul noostru să fie chiar Evis, un tip amuzant rău și tare pasionat de ceea ce face. Toată nebunia a costat 28 euro și vă spun sincer că a meritat fiecare bănuț.  O să vedeți în continuare care au fost locurile care m-au impresionat cel mai mult din aventura Safari și care e motivul pentru care mi-a plăcut atât de mult acest tur.

Sea Caves

Sea Caves a fost prima oprire. Acest loc se află în apropiere de orașul Paphos însă nu e așa ușor de ajuns aici. Locul este renumit pentru frumusețea plajei, pentru contrastul dintre rocile roșiatice și albastrul mării. Prea frumos peisajul.

Avakas Gorge

Pentru a ajunge aici a trebuit să mergem pe jos cam 20 de minute printr-o pădure. A fost foarte relaxant și interesant pentru că ne-am putut bucura nu numai de aer curat, ci și de vegetația meditereaneană care este deosebit de prețioasă.  Faimoasa grotă formată natural este tare spectaculoasă datorită înălțimii și culorilor sale.

Akamas Forecast

Ținutul Akamas este absolut superb iar plimbarea cu jeepul, cu muzică faină și un ghid pus pe șotii ne-a prins tare bine. Am trecut pe diferite sate din Akamas, am văzut cu ce se ocupă localnici, am văzut plantațiile de banane care sunt unice în Cipru și nu știu.. am simțit cum sunt înconjurată de energie pozitivă și fericire. Da, cred că asta e cuvântul. M-am simțit super fericită că am ajuns acolo, și uite așa timpul trecea frumos cu muzică și vibrații bune.

Baths of Aphrodite 

La Băile Afroditei oprirea a fost ceva mai lungă, am făcut aici pauză de masă. Timp în care am putut să mâncăm ceva, să cumpărăm suveniruri și pomelo dar și să vizităm locul în care se scălda Afrodita. Da.. cine știe.. poate am furat de acolo elixirul tinereții. 🙂 În orice caz, locul era tare drăguț iar dacă nu am reușit să luăm de acolo elixirul tinereții, cu siguranță am luat cu noi o stare de bine care e greu de descris în cuvinte.

Blue lagoon

A fost locul cel mai așteptat din toată excursia. Ce pot să vă spun? Este superb! Este locul în care marea e ireal de albastră, e prea frumos! Aici am avut ceva mai mult timp pentru poze și a fost perfect. Vremea era super ok, chiar m-am simțit bine stând acolo și lăsând soarele să mă mângâie iar marea să-mi vorbească..

Adonis Baths

Ultima oprire a fost la Adonis Baths, sau mai bine spus în ținutul lui Evis. 🙂 Când am ajuns acolo, ghidul nostru nebunatic ne-a spus că în trecut strămoșii lui au cumpărat acest loc, iar astăzi este de fapt și proprietatea lui. Astfel, am ajuns la casa lui Evis unde era un întreg muzeu al familiei lui. Și totodată, am văzut aici și lacul de-un verde superb în care se scălda Adonis, iubitul Afroditei.

PS: Aici puteți descoperi mai multe locuri din excursia noastră din Paphos. Însă dacă ajungeți aici, vă recomand să căutați EVIS Safari pentru o experiență de neuitat!

Cum am ajuns din Paphos într-o aventură Safari
Etichetat pe:            

Un comentariu la „Cum am ajuns din Paphos într-o aventură Safari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *