Acasă este locul unde mă simt cel mai în siguranță. Aici îmi găsesc cu adevarat liniștea. Știti cu toții despre ce vorbesc, nu? Iar de sărbători ACASĂ devine și mai mult ACASĂ. Acasă devine locul dupa care tânjim cu toții. Locul ce ne aduce zâmbete pe chip și bucurie în suflet. Locul în care vom fi primiți mereu cu ușile deschise și cu bunătăți pe masă.

Am crescut respectând tradițile în ceea ce privește Sărbătoarea Pascală și sincer parcă simțeam altfel însemnatatea Paștelui altădată. De mic copil participam alături de familie la pregătirea bucatelor și la treburile casnice. Țin minte prea bine cum dădeam cozonacii din mână în mana până la cuptorul din grădina bunicii. Mirosul de cozonac se răspândea în toată curtea.. iar noi copii mici și pofticioși așteptam cuminți să ne primim porția. Și apoi… curațenia ce se facea în toată casa și toata trebăluiala aceea ce ținea saptamani întregi parca ne facea să așteptam altfel marea sarbatoare.

Astăzi parcă nu mai e la fel… Parcă nu avem timp să ne pregătim așa cum trebuie de Paște. Și oricât încercăm noi să păstrăm tradiția, simțim ca am pierdut ceva. Ceva ce în copilarie ne lăsa fără cuvinte… Acel sentiment și aceea pace care se instala în suflet o dată cu Sărbatoarea Învierii Domnului. Aceea liniște interioară de nedescris!

Cred că e tare important să încercăm să readucem în suflet acel sentiment înălțător de bucurie. Sa facem copilul din noi ceva mai fericit. Sa uităm pentru trei zile de griji și de probleme și să ne bucuram mai mult de familie. Sa ne mulțumim cu ceea ce avem. Să nu ne mai gandim la mâine. Să traim ziua de azi înconjurați de iubire. Pentru că dincolo de o masa bogată cu miros de cozonac și miel, Paștele e despre bucurie, credință și liniște! Paștele e despre bunătate, dragoste și iertare!

Sper să aveți fiecare dintre voi parte de un Paște fericit! Și să reușiți să pastrați pentru cat mai mult timp bucuria în suflete!

Hristos a înviat!

De Paște toate drumurile duc Acasă
Etichetat pe:        

2 gânduri despre „De Paște toate drumurile duc Acasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *