Două zile în Atena ți se pare prea puțin? Eu zic că e mai mult decât suficient. Ai mai jos povestea mea de călător pentru prima dată în Grecia. 🙂

Mi-am dorit de mult timp să ajung în Grecia. Auzisem păreri și păreri despre această țară însă știți cum se spune… nimic sigur până ce nu vezi cu ochii tăi. Așa ca mi-am facut puțin curaj și am evadat pentru câteva zile, împreună cu prietenul meu, din Bucureștiul ploios de septembrie.

Iubesc senzația aceea de nou, de necunoscut. De aceea, sunt mereu încântată când călătoresc. Îmi place să nu-mi plănuiesc pas cu pas excursia, ci să mă las așa dusă de val cum s-ar spune.

Mi-am propus să vă povestesc așa pe scurt despre Atena și despre locurile faine care merită trecute în wishlist de pe aici.

Ajunși în Atena am dat peste o vreme neașteptat de caldă, 40 de grade în septembrie, e ceva! Dar ne-am acomodat rapid, am trecut imediat la haine în ton cu canicula și am pornit prin oraș.

În prima seară, ne-am plimbat prin cartierul în care ne-am cazat, la numai trei stații de metrou distanță de centrul Atenei. Am observat din start că într-un fel metropola se aseamănă cu capitala României, însă am fost prea tentați să îi descoperim locurile faine… încat am renunțat să ne mai gândim la București.

Bineînțeles, am cautat în primul rând să gasim ceva de mancare și aici voi insista puțin…

Cu toții știm ca bucatele grecești sunt laudate peste tot, de aceea nu ne-am mirat cand am observat cât de dese sunt tavernele cu produse tradiționale, care de altfel sunt destul de ieftine și gustoase. Totodată, mi-au placut mult patiseriile lor, în care produsele erau aranjate exemplar încât îți luau privirea. Și prăjituri, și creme și glazură și ciocolată!!! Ma simțeam ca la o adevarată expoziție culinară.

Prima zi în Atena

Am ales să petrecem prima zi descoperind orașul, dorindu-ne mult să ajungem pe Acropole. Astfel, am luat orașul la pas mărunt, ne-am luat câte un frappe delicios și ne-am oprit ori de cate ori voiam să facem o poză, să intrăm în magazinele cu suveniruri sau pentru un sărut.

Mergând spre Acropole, am trecut prin Monastiraki și prin cartierul Plaka, care m-a cucerit efectiv. Ne-am plimbat pe straduțele mici dar pline cu magazine, am râs, am cumpărat suveniruri drăguțe, și am admirat fiecare graffiti reușit. Am uitat să va spun ca m-au impresionat desenele regăsite pe stradă, care dau efectiv culoare și un vibe pozitiv orașului.

Urcând spre Acropole, am regăsit acele căsuțe albe cu uși și ferestre vopsite în albastru, specifice Greciei, și flori și măslini peste tot. Ruinele de pe Acropole sunt spectaculoase, chiar dacă au peste 3000 de ani de viață. De asemenea, de acolo, se poate observa o panoramă superbă asupra Atenei. Păcat însă ca am prins foarte cald și ne-am grăbit într-un fel să coborâm…

Restul zilei ne-am petrecut-o prin Plaka. Am luat prânzul la o tavernă unde am gustat o musaca delicioasă și ne-am tot plimbat… Spre seară am decis să vizitam Templul lui Zeus Olimpianul și Grădinile Naționale. Astfel, am prins apusul în parc, minunându-ne de vegetația de aici.

Ultima oprire: Piața Syntagma, unde am prins schimbarea gărzii și am servit niște burgeri ca la mama lor acasă la Burger`s House. Un deliciu 🙂

A doua zi… un pic de plajă poate?!

8 AM :Trezire, echipare și mic dejun. Am zis să ne grabim că avem o zi lungă. 🙂 Prima oprire? Plajă. Care plaja? Nu știam. Ne doream doar să prindem câteva ore de relaxare la malul mării, pe o plaja draguță cu palmieri și toate cele.

Așadar, am pornit spre portul Pireu, urmând ca de acolo să căutam acel tramvai care merge pe malul mării și să coborâm acolo unde ni se va parea cel mai ok pentru noi.

Sună bine, nu? însă în realitate am pierdut cam doua ore până la tramvaiul minune. Portul Piure este cel mai mare din Europa, fapt care ne-a dat ceva bătai de cap. După câțiva nervi și un expresso scurt ne-am dat seama că stația pentru tramvaiul mult dorit este în Neo Faliro, așa ca ne-am întors puțin înapoi cu metroul.

Tramvaiul amplasat chiar pe malul mării, este tare interesant, și face legatura între Neo Faliro și partea de sud a Atenei. Noi ne-am oprit în Edem, ne-au atras privirea palmierii și plaja care era amenajată frumos. Ghinionul nostru a fost că înotul era interzis în zilele acelea, deoarece se răsturnase în mare un vas cu petrol. Eh, ce să faci.. în schimb ne-am bucurat de view și am luat prânzul la o terasă simpatică.

Sperăm că data viitoare vom avea mai mult noroc. 🙂

A doua parte a zilei, am petrecut-o plimbandu-ne prin centru, bucurându-ne de vreme, de înghețată, de tot. Atena e un oraș tare frumos, care „adoarme” la pranz, dar este în plină activitate spre seară. Se observă că lumea se simte bine aici, mai ales după muzica ce se aude din loc în loc sau dupa energia care predomină străzile colorate.

Apus la Dealul Lycabettus

Ultimul apus din Atena, ne-a gasit pe Dealul Lycabettus. Venind cu metroul până la Evangelismos, am urcat niște straduțe înguste, apoi am gasit telefericul care ne-a dus până sus. Prețul unui bilet dus-întors, este de 8 euro, însă se merită. Sincer vă zic!

Apusul din acea zi ne-a găsit uimiți de panorama minunată a orașului, ne-a găsit fericiți, punându-ne dorințe și visând cu ochii deschiși. Priveliștea de aici este mult mai frumoasă decât cea de pe Acropole, se poate zări chiar și marea, și toată Atena îți este la picioare (la propriu). De vis.

Adevărul este că uneori merităm o deconectare. Merităm să ne acordăm timp pentru a trăi frumos, pentru a câștiga amintiri alături de cei dragi. Merităm acea emoție și bucurie care ne invadează sufletul aflându-ne în fața unui loc minunat. Știți voi … sentimentul acela că lumea e atât de mare și frumoasă!
Vă sfătuiesc să va încărcați bateriile în locuri cât mai frumoase și cât mai des!

PS. Cât despre Atena, eu zic că merită trecută pe lista de dorințe!

Pe curând! 🙂

Două zile în Atena și nimic mai mult

2 comentarii la „Două zile în Atena și nimic mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *