Relațiile la distanță… ne aduc bătăi de cap sau fericire?

Mai știi? Acum ceva timp ne era tare dragă luna noiembrie pentru că transmitea ceva frumos. Plimbări cu mașina. Miros de ciocolată caldă. Vizionări de filme. Săruturile care ne încalzeau când era frig afară și câte și mai câte…

Astăzi e noiembrie și mi-e dor de tine.

Dacă cineva m-ar fi întrebat acum câțiva ani despre relațiile la distanța, aș fi afirmat categoric că nu există așa ceva („Sunt doar povești, e imposibil să țină!”). Ei bine, știm cu toții că viața bate filmul și uneori primim exact ceea ce nu ne doream deloc.

De doi ani și ceva sunt într-o relație la distanță, relație tare faină de altfel pe care încercam să o consolidăm zi de zi. însă trust me, uneori e al naibii de greu… însă, când suntem împreună realizăm că merită toate sacrificiile pentru că în scurt timp vom fi împreună și va fi bine. 🙂

Există multe mituri despre relațiile la distanță, pe unele le-am respins categoric de la început, însă altele chiar mi-au fost confirmate.

1. „Ochii care nu se văd, se uită!”

Îndrăznesc să contrazic acest mit. Știu că atunci când există iubire și încredere între doi oameni, cu siguranță relația se poate consolida de la distanță. Este bineînțeles, mai greu, dar merită daca ai parte de dragoste și sprijin pe toate planurile.

Există bineînțeles cazuri și cazuri de relații la distanță. Însă, știu sigur ca nu există posibilitatea de a uita așa ușor persoana pe care o iubești cu tot sufletul. Dacă ți-e dor mereu de ea și o vrei lângă tine înseamnă că deși sunteți la distanță, sentimentele s-au amplificat , și veți face tot posibilul să vă vedeți cât mai des.

2. „Este foarte greu să comunici la distanța.”

That`s sadly true! Este dificil deoarece găsiți greu timp oportun pentru a vorbi, iar atunci când găsiți poate interveni rutina, iar discuțiile nu vor fi intense. Ceea ce poate salva situația sunt discuțiile pe timp de seară… Am realizat că e mai sănătos să ne rezervăm amândoi timp pentru a ne împărtăși toate gândurile, decât să vorbim de zece ori pe zi chestii de rutină.

Deși e dificil, comunicarea la distanța nu este o problemă atâta timp cât ambii parteneri sunt implicați și există acea dorință de a dezvolta frumos relația în ciuda kilometrilor distanță. Și pan` la urmă nu ar trebui să ne plângem, suntem la un click distanță unii de alții!

3. „Distanța te va face să-ți pierzi sentimentele.”

Discutabil. Depinde de la caz la caz. Eu sunt fericită că acest mit nu s-a adeverit în cazul meu, ci din contră. Distanța nu a făcut decât să ne confirme faptul că ne iubim și că ne dorim să dezvoltăm cât mai mult iubirea asta.

E un pic riscant când intri într-o relație la distanță. Și trebuie doar puțin curaj să încerci. Astfel, indiferent de deznodamant, e mai bine să știi ca ai facut tot ce s-a putut, decât să traiești cu îndoieli de genul ”hmm… dacă ar fi mers?!

4. „Nu vă veți putea bucura la fel de mult de lucrurile din jurul vostru.”

Cred că acest mit s-a adeverit cel mai mult în cazul meu. Suntem la vârsta în care avem energie și ne dorim să facem cât mai multe chestii memorabile. De multe ori mi s-a întamplat să nu mă pot bucura în totalitate de lucrurile din jur, deoarece simțeam lipsa iubitului meu.

Important este să găsim un echilibru și să ne bucuram cât mai mult de viață, deși nu suntem fizic împreună cu partenerul nostru. Dacă ai prieteni ce-ți sunt alături și nu te lasă să stai în casă, atunci e minunat! Nu trebuie să te simți nicio clipă vinovat pentru ca ai ieșit într-o seară cu prietenii sau pentru că te-ai distrat de minune la un concert. E firesc!

5. „Relațiile la distanță sunt costisitoare.”

Kind of.

Ideea e că aflându-vă la distanță, uneori veți face tot posibilul să va întalniți într-un loc accesibil pentru amândoi. Astfel, unele întalniri se vor transforma în mici excursii. Ceea ce e foarte drăguț, însă genul asta de întâlniri pot deveni destul de costisitoare. Astfel, veți fi constrânși să vă vedeți mai rar o perioadă.

Noi am cam pățit-o, dar nu am regretat niciodată, chiar dacă poate după o mică excursie nu ne-am mai văzut trei saptămâni. 🙂 În orice caz, nu lăsați să treacă mai mult de lună până să vă vedeți. După o lună… devine puțin deprimant totul.

sursa foto: gangslangs.com

E noiembrie… Despre relațiile la distanță. Între mituri și adevăr
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *