Locuiesc de aproape trei ani în București și mi-am propus de la început să ma bucur de oraș… Să mă plimb pe fiecare străduță, să descopar locuri noi, să-mi beau cafeaua într-un loc cool și să simt la maxim vibe-ul orașului. Nu cred că sunt singura care și-a dorit asta, cu siguranță majoritatea oamenilor care se muta în București au așteptari mari de la acest oraș.

Uneori simt efectiv că rutina este prezentă în viața mea mai mult decât ar trebui. Îmi dau seama ca nu „profit” la maxim de viața din capitală, că lenevesc prea mult…

Ei bine, în astfel de momente încerc să iau o pauza și să-mi rezerv timp pentru o plimbare, o vizită la muzeu sau o cafea cu aromă de caramel într-un local necunoscut. Mi-am dat seama că există nenumarați factori pentru care ar trebui să ne bucuram mai mult de viața din capitala, astazi însă, vă voi împartași doar trei motive pentru care ar trebui să ieșim mai des din casă. 🙂

1. Descoperirea unor locuri faine

Bucureștiul ascunde nenumărate locuri faine. Fie că este vorba de restaurante, magazine, cafenele, muzee sau anticariate … cu siguranță în acest oraș nu ai cum să te plictisești. Este nevoie doar de chef și timp să le descoperi.

Hmm…de cât timp nu ai mai luat Bucureștiul la pas mărunt?

2. Sursă de inspirație

Ne putem găsi inspirația pe străzi sau prin cafenele? Da. Uneori suntem mult mai productivi și ne putem concentra mult mai bine într-o ceainărie sau cafenea. Așa că uneori este o idee chiar bună să ieșim din zona de confort pentru a face lucrurile altfel.

De asemenea, cu toții am observat că cele mai bune idei au venit în momentele de relaxare, când ne deconectam efectiv de la problemele din jurul nostru. Deci da… Bucureștiul poate fi oricând o sursă de inspirație pentru cei care au nevoie.

3. Noi impresii despre București

Am tot auzit întamplător oameni care afirmau despre București că este deprimant, sufocant sau trist… Cu siguranță, capitala are părțile ei proaste, însă mie îmi place să vad partea pozitivă în orice. Cred că oamenii care spun asta nu au descoperit partea faină a orașului și nu s-au bucurat îndeajuns de el.

Astfel, se poate ca o simplă ieșire în oraș să-ți schimbe perceția despre București…S-ar putea să îndrăgești anumite locuri dupa ce aduni amintiri plăcute, să privești cu drag anumite localuri des frecventate, să întâlnești și oameni faini în toată aglomerația din capitală…

Ps: Enjoy more!

La pas prin București. Trei motive pentru care ar trebui să ieșim mai des din casă
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *