Deși am vizitat Lacul Como acum vreo patru luni… mi-am zis ca nu-i niciodată tarziu să vorbesc despre asta. 🙂

De ce am ales Milano? V-am mai povestit aici.

Astazi vreau însă, să împărtășesc cu voi o altă poveste. Cea de-a treia zi din excursia noastră ne-am petrecut-o în preajma Lacului Como, un lac aflat la doar 40 de min de Milano.O variantă simplă și ieftină pentru ajunge din Milano în Como este luarea trenului din Gara Cadorna, cu doar 10 euro pentru un bilet dus-întors.

Având norocul să nimerim o zi super călduroasă de martie, ne-am simțit minunat în micul orașel italian. Lacul este superb în lumina soarelui, iar senzația de relaxare se simte efectiv în aer.

Când mă gândesc la Como, îmi vine în minte fără să vreau imaginea căsuțelor colorate ce stau agățate parcă pe dealul dimprejurul lacului, străzile orașelului luminate atât de fain de soarele cald, gustul acelui gelato cu aromă de tiramisu și caramel servit pe la apus. Ce să mai… de vis. 🙂

Dacă ești iubitor de natură și te afli prin Milano, e musai să vizitezi lacul Como. Și ca să trec la subiect, voi lăsa aici câteva tips & tricks în caz ca încă stai pe gânduri. 🙂

Tips & tricks Lacul Como

1. Dacă ajungi pe aici, trebuie să îți placa cu adevarat să te plimbi la pas mărunt. Asta dacă vrei să descoperi cu adevarat farmecul acestui orășel italian. Sincer, nu prea am vazut să circule vreun mijloc de transport.

2. Nu-ți face griji în legătură cu prânzul sau cina. Chiar nu ai de ce. Pe marginea lacului vei da de multe restaurante ce respectă tradițiile bucătăriei italiene. Dacă poposești pe aici, cu siguranță îți vei răsfăța atât papilele gustative cât și privirea. Ce poate fi mai frumos?

3. Loc liniștit, atmosferă de vacanță? Da, da, da. Noi am prins o zi super liniștită, și chiar ne am bucurat să ieșim puțin din nebunia regasită la Milano.

4. În legatură cu transportul de la Milano Cadorna la Como, cel mai bine este să va luați din gara Cadorna și biletul de întoarcere, astfel nu veți risca să pierdeți trenul la întoarcere. Din cate îmi amintesc, trenurile catre Milano pleaca frecvent din Como. Astfel puteți petrece o zi întreagă la Como, și să vă întoarceți fără grijă pe seară în Milano.

5.Se găsește gelato în Como? Ooo da! Gelateriile sunt o adevarată nebunie și nu vă faceți griji, le găsiți în toată Italia. <3

PS: Lacul Como este unul dintre locurile din Italia pe care le recomand fără să stau prea mult pe gânduri. Vă aștept cu mai multe întrebări & curiozități în comentarii.

Lacul Como și a lui poveste
Etichetat pe:    

Un comentariu la „Lacul Como și a lui poveste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *