Fiind curioasă să descopăr locuri noi, citesc orice articol îmi apare în feed despre destinații noi. Așa am descoperit cascadele Krushuna și peștera Devetaska, două locuri din Bulgaria care m-au cucerit. La o distanță de doar 200 de km de București este foarte ușor de ajuns aici dacă ai mașină și ești plin de energie pozitivă. Nu trebuie decât să treci vama Giurgiu – Ruse.

Fiind pentru prima dată în Bulgaria am rămas puțin surprinsă. Am tot auzit că satele din nordul Bulgariei sunt mult mai sărace decât în România… însă nu mă așteptam să fie atât de mare diferența. Mă simțeam ca și când am pășit în timp… cu vreo 30 de ani în urmă. Și era așa cum știam din poveștiile bunicii. Mi-am dat seama totuși că România este la un nivel destul de bun comparativ cu vecinii noștri, iar asta nu a putut decât să mă bucure.

Lăsând deoparte acest aspect, vreau să detaliez puțin locurile din Bulgaria care m-au impresionat.

Parcul Natural Maarata / Cascadele Krushuna

Prima oprire a fost la Parcul Natural Maarata. Este destul de ușor de ajuns aici dacă ai gps. Este o parcare privată unde poți lăsa mașina, iar la intrarea în parc se plătesc 3 leva de persoană. Parcul este o adevărată oază de liniște. Sunt două trasee lejere de parcurs, iar ca timp … cred că plimbarea durează aproximativ două ore.

Ceea ce m-a impresionat cu adevărat sunt cascadele din acest parc. Nu mai rețin exact câte erau la număr, cert este că acestea sunt într-adevăr spectaculoase datorită stâncilor galbene care fac ca apa să se oglindească atât de frumos. O să las aici câteva poze pentru a vă arăta cât de frumos e peisajul.

Peștera Devetashka

La numai 20 km de Krushuna, spre orașul Lovech, se află cea mai frumoasă peșteră din lume. Nu exagerez, cel puțin e cea mai spectaculoasă peșteră pe care am văzut-o până acum. Este imensă, și superbă în adevăratul sens al cuvântului. Totodată, aceasta este cunoscută pentru faptul că adăpostea oameni încă din epoca paleolitică, ceea ce iar e wow!

Dacă ajungeți pe aici, sigur veți rămâne impresionați de măreția acesteia, de peisaj, de lilieci, de tot!

Lovech

Deși nu ne-am propus să ajungem în Lovech, am ales „să dăm o fugă” pentru că mai erau câteva ore până se însera și în plus nu ne grăbeam să ajungem acasă. Mă așteptam ca orașul să fie ceva mai populat sincer și să găsim restaurante în care să se vorbească engleza. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat așa că am comunicat nonverbal cu chelnerul și am dat comanda la ghici. A fost tare amuzant!

Ne-am plimbat puțin prin oraș, am trecut renumitul pod spre orașul vechi și am urcat la cetate. De acolo se poate vedea o panoramă superbă a orașului, și statuia lui Vasil Levski care pare că veghează asupra orașului.

E drăguț Lovech, însă nu cred că ai ce face mai mult de câteva ore aici. De aceea am ales să ne întoarcem spre București, iar în aproximativ trei ore am ajuns înapoi.

Bulgaria poate fi o idee tare bună dacă ai chef de munte, dar te-ai săturat de stațiuniile de la noi. Drumul e liber, bun și plăcut. Așa că dacă-ți place să conduci, o să te bucuri cu siguranță de aceste locuri minunate din Bulgaria.

Enjoy! 🙂

Locuri din Bulgaria aflate în apropierea Bucureștiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *