Mi-am dorit dintotdeauna să ajung în Paris. Fiind cunoscut drept un oraș romantic, perfect pentru un city break alături de persoana iubită, am crezut mereu că îl voi vizita alături de iubitul meu. Ei bine, întâmplarea a făcut ca să vizitez Parisul pentru prima dată cu prietenele mele. Recunosc că a fost o experiență tare faină! Am avut la dispoziție cinci zile pentru a descoperi orașul, și nu.. parcă nu au fost de ajuns.

Parisul este într-adevăr un oraș fain, plin de atracții turistice în care nu ai cum să te plictisești. Deși am încercat să ne organizăm timpul cât mai bine, nu am reușit să vizităm tot ceea ce ne-am propus. Am fost nevoite să facem alegeri, însă la sfârșit ne-am declarat complet mulțumite de cele cinci zile petrecute în capitala Franței. 

Cum am început itinerariul? Da, ați ghicit! Am început cu o plimbare către Turnul Eiffel. nu se putea altfel! Trebuie să recunosc că Turnul Eiffel e mult mai spectaculos în realitate. Chiar mi-a plăcut! În prima seară ne-am plimbat prin centru, am văzut luminițele de Crăciun de pe Champs-Élysées și ne-am bucurat de moment, de faptul că eram acolo împreună.

Însă pe lângă atracția principală a Parisului, mai sunt multe alte locuri de vizitat. Am ales să vă prezint în continuare locurile care merită bifate dacă sunteți în Paris.

Parcul Disneyland

Deși se află oarecum în afara Parisului, este simplu de ajuns la Disneyland din centrul orașului. Este nevoie să luați doar un tren din Paris. Fiind că am stat cinci zile, noi am ales să ne facem abonament Navigo pentru o săptămână. Astfel am avut acces atât la metrou, cât și la tren și autobuz. Pentru o săptămână un abonament Navigo costă în jur de 25 de euro.

Inițial am fost în dubii cu vizitarea parcului de distracții deoarece intrarea la Disneyland este destul de costisitoare. Cu toate acestea, ne-am hotărât să vizităm unul dintre cele două parcuri Disneyland, mai multe detalii despre acesta găsiți aici.

Disneyland nu este un simplu parc de distracții, este o întoarcere în copilărie. Este locul în care poveștiile sunt mai reale ca oricând. Partea cea mai faină este că acum nu mai ești în fața televizorului, ci în lumea reală. O lume în care castelele și prințesele chiar există. Indiferent dacă erai sau nu fan Disney, cu siguranță la Disneyland te vei simți copil din nou.

Trebuie să recunosc că nouă ne-a luat puțin până să ne dezmeticim. Eram atrase de fiecare loc, așa că la început ne-am lăsat purtate de val pentru că fiecare atracție ne făcea parcă cu ochiul.

Am reușit să bifăm fiecare punct de pe hartă, am dansat în palatul lui Aladin, am țipat când ne-am dat în roller coaster și am călătorit pe lună cu racheta Star Wars. V-am spus, de la Disneyland nu ai cum să pleci trist! Asta-i clar! La finalul serii, toată lumea s-a strâns la castel pentru un spectacol de artificii. Superb!

Muzeul Louvre

Muzeul Louvre este un must see dacă sunteți în Paris pentru că ascunde multe lucrări impresionante. Ar fi recomandat să vă rezervați ceva mai mult timp pentru a-l vizita, pentru că durează. Noi l-am vizitat în aproximativ trei ore, însă dacă nu ne grăbeam cu siguranță puteam sta ore întregi aici. Pentru tinerii din UE sub 26 de ani, intrarea este gratuită la unele atracții turistice. Good point, nu?

Cartierul Montmatre și Sacre Coeur

De la basilica Sacre Coeur se poate vedea o priveliște impresionantă asupra Parisului. Mi-a plăcut tare mult plimbarea până aici pentru că am ales să urcăm la pas, iar basilica este impresionantă. Deși este mereu plin de turiști, acest loc rămâne totodată liniștit… genul acela de loc în care îți încarci bateriile într-o secundă.

Muzeul Orsay

Sincer, eu am fost mult mai fascinată de vizita la Muzeul Orsay decât de cea de la Louvre, pentru că aici am avut șansa să descopăr îndeaproape operele lui Vincent Van Gogh și toate operele lui Picasso care se află în prezent la Muzeul Orsay într-o expoziție temporară.

Am rămas plăcut impresionată de acest muzeu, iar dacă sunteți iubitori de artă nu trebuie să-l ratați.

Catedrala Notre-Dame

Nu mi-am imaginat-o niciodată atât de mare. Catedrala Notre-Dame, este cu siguranță una dintre cele mai grandioase catedrale. Pe lângă asta este o adevărată operă de artă pentru că detaliile arhitecturii sunt într-adevăr de bun gust.

Parisul este cu siguranță o idee bună dacă îl vizitați alături de persoanele dragi vouă, în compania cărora nu realizați cât de repede trece timpul. Călătoria devine și mai plăcută dacă ajungeți acolo unde trebuie! Pentru noi vizita la Disneyland a fost cireașa de pe tort, însă ne-am bucurat de fiecare loc și ne-am simțit super norocoase că am făcut asta împreună.

Ați ajuns în Paris? Care sunt locurile voastre preferate?

Paris – Care sunt locurile care merită vizitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *