Palatul Culturii din Iași m-a făcut să vad acest oraș mult mai frumos. Nu știu de ce dar nu m-a atras niciodata Iașul, în sensul ca nu țin minte să-mi fi dorit vreodată să ma mut aici. Probabil pentru că am vrut mereu să plec cat mai departe de casă, să experimentez locuri noi. Și în  plus mi-a placut dintotdeauna nebunia din capitală.

Deși momentan nu m-aș vedea locuind în Iași, îmi place să revin aici ori de cate ori am ocazia. Saptămâna trecută am luat trenul din București și am poposit puțin în Iași. Aveam de gând să vizitez Gradina Botanică și Palatul Culturii și apoi să plec acasa la Suceava. Dacă Grădina Botanică era adormită din cauza vremii înourate și puțin reci, Palatul Culturii a fost atracția zilei. Vizitarea palatului a fost o experiență tare placută și energizantă palatul recent renovat chiar are un aer fancy și îți induce automat o stare de bine.

Palatul Culturii din Iași

Ce putem vedea în Palatul Culturii din Iași?

În interiorul palatului se regasesc de fapt patru muzee: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Moldovei și Muzeul de Științe și Tehnici Ștefan Procopiu.

Taxa de intrare pentru întregul palat este de 40 de lei pentru adulți și respectiv 10 lei pentru studenți, preț ce include și vizitarea celor patru muzee. Pe lângă acestea, se mai poate vizita și Turnul cu Ceas, taxa fiind de 16 lei pentru adulți și, respectiv 4 lei pentru studenți (mai multe detalii găsiți aici).

Mie mi-a placut tare mult interiorul palatului, arhitectura perfect renovată și atmosfera de poveste. Dintre sali, cel mai mult mi-a placut Sala Voievozilor datorită combinației sublime de culori: albastru, verde și auriu.

De asemenea, e o placere și vizita celor patru muzee. Chiar afli lucruri super interesante. De exemplu, ceea ce m-a captivat cel mai mult pe mine a fost descoperirea Cucutenilor. Aceasta cultura a trait acum milioane de ani în urma chiar în comuna cu acelați nume din Iași. Deși nu s-a putut afla motivul dispariției acestei culturi, s-au gasit obiecte specifice lucrate de cucuteni: niște vase din ceramica lucrate manual, minunate pentru acea epoca!

Dupa acest tur nemaipomenit prin timp și istorie, am încheiat vizitarea palatului cu o priveliște tare draguță deasupra Iașului. Am plecat acasă mult mai fericita pentru ca Palatul Culturii din Iași mi-a întrecut așteptările. Dar și pentru ca am avut parte de o zi primăvăratica tare draguță alături de iubitul meu. Nimic mai bun pentru suflet!

Vă recomand să vizitați Palatul Culturii din Iași dacă nu ați facut-o încă, vă v-a încarca sufletul cu energie pozitivă. Vă promit!

P.S Daca sunteti iubitor de muzee, sigur veți îndrăgi Castelul Cantacuzino despre care am scris aici. 

Palatul Culturii din Iași
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *