Anul asta mi-am propus să vizitez mai mult România, să încep să o colind ori de câte ori am ocazia. De aceea, am ales să împărtășesc aici pe blog locurile care m-au captivat, poate cine știe vor fi o sursă de inspirație pentru căutătorii de aventură.

Rezervația Tinovul Mare din Poiana Stampei, județul Suceava.

Despre Bucovina se știe că este o regiune îndrăgită pentru locurile desprinse din povești, cu peisaje sublime și o liniște pe care nu o regăsești oriunde… Pe lângă atracțiile super cunoscute, Bucovina ascunde unele locuri care deși nu sunt atât de colindate, sunt deosebite.

Rezervația Tinovul Mare din Poiana Stampei, județul Suceava.

Un astfel de loc se găsește și în Poiana Stampei – Rezervația Tinovul Mare. Această revervație cuprinde de fapt cea mai mare rezervație de turbă (mlaștină) din România și este o pădure foarte interesantă pe care poți să o descoperi pășind doar pe poteca din lemn. Atât solul, cât și vegetația sunt specifice turbei și sunt unice în țară.

Cum ajungi aici?

Accesul în Rezervația Tinovul Mare este foarte simplu, comuna Poiana Stampei se află pe drumul dintre Vatra Dornei – Bistrița. Pentru a ajunge la Tinovul Mare trebuie să mergeți aproximativ 4 km spre satul Dornișoara.

Noi nu am remarcat indicatoare care să marcheze zona turistică decât atunci când eram foarte aproape de intrarea în rezervație. O dată ce parcați mașinile, veți observa că este o singură intrare în pădurea mlăștinoasă, marcată bineînțeles prin poteca de lemn de la care nu avem voie să ne abatem.

Ce poți să faci aici?

Plimbarea pe potecă este ușoară, iar ca timp cred că durează aproximativ o oră dus-întors. Aerul curat, poteca atent construită din lemn, mușchii din jurul copacilor te fac să rătăcești puțin și să adulmeci natura în toată splendoarea ei.

Dacă natura nu te prea pasionează, atunci poți poposii în orașul Vatra-Dornei care este foarte aproape de Poiana Stampei.

În orice caz, dacă sunteți în zonă eu vă recomand să faceți o oprire și aici, pentru o gură de aer proaspăt și pentru peisaje unice.

P.S Revin curând cu mai multe sugestii din seria #descoperăRomânia! (update aici)

Voi ce alte locuri din Bucovina îndrăgiți? 🙂

Rezervația Tinovul Mare din Poiana Stampei – Bucovina
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *