Și ca orice român cu drag de patrie, nu am negat niciodată faptul ca m-am născut într-o țară frumoasă. Ba mai mult, am încercat mereu să uit lucrurile negative și să-mi laud țara. Iar pentru a putea vorbi frumos despre România trebuie să o colinzi, să o vizitezi, să-i descoperi cele mai deosebite locuri și să dai vestea mai departe. Să se știe, avem o țară MINUNATĂ!!

Mi-am propus să nu ratez nicio ocazie pentru a descoperi noi meleaguri. Deși luna septembrie înseamnă pentru unii sfârșitul vacanței, noi de abia așteptam cele patru zile de concediu pentru a da o fugă-n țară.

Cum am colindat România în patru zile?

Uite așa…

Vă imaginați ce fericire pe capul meu când îmi auzeam familia discutând traseul: „Suceava – Bistrița – Turda – Alba-Iulia – Sarmisegetuza – Orșova -Peștera-Muierilor – Targul Jiu – Ramnicul Vâlcea – Curtea de Argeș -Transfăgărășan … și poate în drum spre casă Sighișoara”. Atâtea orașe și locuri noi. Nu am stat deloc pe gânduri și mi-am făcut bagajele. 🙂

Au fost patru zile relaxante, cu râsete și voie bună și cu fel de fel de peripeții. Fiind că am mers cu trei mașini nu au ezitat să apară momentele în care observam că cei din față au luat-o în direcția greșită sau ca opsss iar i-am pierdut pe cei din spate :)) Însă, ne-am amuzat rău de fiecare dată.

Am reușit să vizităm mult în cele patru zile. Iar dacă ar fi să spun ce mi-a plăcut cel mai mult.. Hm .. încă nu pot să mă decid dacă rămâne Transfăgărășanul sau Cazanele Dunarii. Dar am de gând să povestesc mai mult despre cele două atracții turistice. Bineînțeles, în categoria orașe frumoase au intrat mai nou Alba Iulia și Sighișoara, iar Târgul Jiu, e musai de vizitat pentru monumentele lui Brancuși, adevarate opere de artă. Peștera Muierilor e într-adevăr foarte mare și de o frumusețe rară. În plus, totul pare mai fain cand mergi pitit sau te ferești de lilieci. :)) La Curtea de Argeș, am descoperit cea mai frumoasă mănăstire din punct de vedere estetic, realizată tocmai în vremea lui Neagoe Basarab.

Zilele trecute, am realizat încă o dată cât de frumoasă este țara mea. Am realizat că trebuie să mă mândresc pentru faptul că sunt româncă și să prețuiesc mai mult meleagurile românești. 🙂

România, țară frumoasă
Etichetat pe:                

2 gânduri despre „România, țară frumoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *