Târgul de Crăciun din Sibiu a reușit să mă readucă în atmosfera specifică sarbătorilor de iarnă…

Știu că mai e o lună până la Crăciun, însă atmosfera dinaintea Crăciunului te cuprinde fară să vrei. Inițial auzi cântece specifice în mall… Deși nu-ți vine să crezi încă, magazinele s-au îmbrăcat deja în Crăciun. Apoi.. încet, încet observi că se aprind luminițele pe străzi, iar temperatura scade rapid cu 7-8 grade…

Te gândești oricum că totul se petrece prea rapid, că este puțin exagerată situația. Toate acestea până la deschiderea târgurilor de Crăciun! Yeah, it`s beginning to look a lot like Christmas!

Inaugurarea Târgului de Crăciun din Sibiu a fost un eveniment tare așteptat printre români. Pe de-o parte pentru că a fost primul târg din România ce și-a anunțat deschiderea încă din luna noiembrie, iar pe de altă parte pentru că promitea surprize interesante.

Pe mine m-a fascinat tare atmosfera regasită la Târgul de Craciun din Sibiu. Deși nu am prins niciun spectacol de colinde și nu a nins, participarea la târg a reușit sa mă readucă în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, ba chiar m-a facut sa încep să aștept Crăciunul.

În continuare, voi descrie atmosfera regasită, prezentându-vă totodată, motivele pentru care ar trebui sa treceți pe la Târgul de Crăciun din Sibiu dacă veți avea ocazia.

1. Proiecțiile de pe clădiri

Sunt într-adevar spectaculoase, în sensul că datorită lor, plutește iarna-n aer. Văzând luminițele jucaușe de pe cladiri, automat îți vine pofta de vin fiert și de cântat colinde. Ce sa mai.. o întreagă nebunie cu fulgi drăgăstoși de zapadă.

2. Cele 101 casuțe cu bunătăți

Căsuțele de la Târgul de Crăciun din Sibiu sunt pline cu de toate. Se găsesc nu numai langoși și vin fiert, ci și dulciuri, decorațiuni handemade pentru cei dragi, blănuri sau alte cadouri. Partea cea mai aiurea este că prețurile sunt foarte mari chiar și pentru cel mai spectaculos târg de Crăciun din România.

3. Caruselul magic

Dacă vrei să redevii copil pentru câteva minute, e bine de știut că la Târgul de Crăciun din Sibiu aceasta dorință îți poate fi îndeplinită. Caruselul se află exact în centrul Pieței Mari din Sibiu, iar totul se învarte în jurul său.

Dacă nu vei avea curaj să urci în el, cu siguranță vei admira fețele vesele ale copiilor și te vei gândi la perioada copilăriei. 🙂

4. Veselia și atmosfera de sărbătoare

Atmosfera de sărbătoare plutește în aer la Târgul de Crăciun. Nu știu exact care este cauza, însă târgul în sine și prezența oamenilor veseli îți vor da automat o stare de bine. Vei simți Crăciun în suflet și ți se va face dor instantaneu de cei dragi ai tăi.

5. Întâlnirea cu Moș Crăciun

Păi?! Se poate fără? Pe Moș îl vei găsi acolo indiferent de vârsta pe care o ai sau de dorințe. Ai grijă ce-i vei spune pentru că există o mare posibilitate ca visul tău sa se împlinească chiar în acest an, de Crăciun! <3

Târgul de Crăciun din Sibiu mi-a întrecut așteptările. Motivele pentru care este atât de special
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *