De ceva vreme am început să prețuiesc mult mai mult zilele libere și să profit de ele la maxim. De multe ori prefer să lenevesc în weekend, însă atunci când am ocazia aleg să plec din oraș și să mă conectez puțin cu natura.

Pot spune că îmi place să colind muntele chiar dacă uneori trag efectiv de mine ca să ajung în vârf. Chiar și așa, cu chiu cu vai… sentimentul trăit sus e atât de fain încât uit de toate. Iar satisfacția parcă e mai mare cu cât drumul e mai greu de străbătut.

M-am bucurat tare mult că luna trecută am ajuns din nou în Ceahlau, Neamț. Un loc perfect unde să-ți reîncarci bateriile și să te bucuri de natură. În Parcul Național Ceahlau sunt multe obiective cu priveliști uimitoare, deci multe trasee de străbătut.

Cum am urcat la Vârful Toaca

Cel mai renumit punct de plecare pentru drumețiile montane este Durău, însă se poate urca de asemenea și de la Cabana Izvorul Muntelui.

Pentru că ne propusesem să urcăm până la Vârful Toaca, dar și să coborâm în aceeași zi am cautat un traseu mai scurt. Astfel, am lasat mașina la Cabana Izvorul Muntelui, iar de acolo am pornit spre Cabana Dochia urmând traseul nr 1 (mai multe detalii despre traseele din Ceahlau găsiți aici).

Până la Cabana Dochia am facut aproximativ 3h-jum. A fost un traseu cu dificultate medie, însă cu răbdare și pauze dese poate fi străbătut de oricine. La Cabana Dochia am făcut o pauză de masă, ne-am bucurat de o bautură rece și de o priveliște nemaipomenită. Să tot stai aici…

Deși se înourase afară, nu ne-am pripit și ne-am continuat traseul până la Vârful Toaca. De la Cabana Dochia, până pe Vârful Toaca mai sunt aproximativ 40 de min.

Jumătate de drum este lejer, iar când ajungi la poalele masivului dai de niște scări care te vor ajuta să ajungi mai ușor sus. Da, scările acelea sunt o adevarată provocare dar credeți-mă … pentru view-ul superb de sus merită să le urci.

La coborâre este mult mai ușor, deși cred că este mult mai tare să rămâi peste noapte pe munte. Există varianta de a te caza la Cabana Dochia sau de a rămâne cu cortul, însă noi am ales să coborâm tot în aceeași zi.

Dacă aveți ocazia să ajungeți aici, eu va încurajez. Deși drumul e destul de palpitant, priveliștea din vârf chiar te va lăsa fără cuvinte. În plus, sigur vă veți întoarce mai relaxați și fericiți.

Cu drag,

A.

Vârful Toaca din Ceahlau – escapada din weekend

2 comentarii la „Vârful Toaca din Ceahlau – escapada din weekend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *