Am știut dintotdeauna că avem o țară frumoasă. Am tot auzit asta în jurul meu, și călătorind mi-am dat seama că într-adevăr, așa este. Suntem binecuvântați cu o țară superbă, cu peisaje magnifice și tradiții frumoase.

Mi-am dorit tare mult sa ajung în Delta Dunării, iar luna trecută am reușit să ajungem și a fost frumooos, chiar dacă am stat doar două zile.

Cum ajungi în Delta Dunării?

În Delta Dunării se ajunge cel mai ușor cu barca rapidă din Tulcea. Noi am ales să ne cazăm în Sulina, așadar drumul cu barca Tulcea- Sulina a durat aproximativ 2h, iar un bilet a costat 60 de lei.

Sunt mai multe variante de transport (aici puteți explora mai mult), însă noi am ales-o pe cea mai rapidă pentru că voiam să petrecem cât mai mult timp în Deltă.

Cazare în Sulina?

În Sulina se găsesc multe pensiuni unde te poți caza. Stațiunea poate părea la prima vedere destul de sărăcăcioasă, însă vorbind cu localnicii am aflat că multe case sunt efectiv părăsite. Pe mine m-a surprins puțin combinația de nou-vechi, însă m-am obișnuit cu ideea.

Ce poți face în Sulina?

În Sulina te poți bucura de atât de plajă, cât și de peisajele minunate din Delta Dunării la care poți ajunge desigur cu barca.

Plaja este tare curată, cu nisip fin. Nu se poate compara cu ceea ce găsești la plajele din Constanța. Nu găsești nebuneala din stațiunile obișnuite, ci o liniște care predomină toată stațiunea.

Pe lângă plajă, din Sulina poți pleca în excursii în Delta Dunării. Există numeroase variante de a colinda Delta Dunării. De aceea, ar fi bine să-ți rezervi mai mult timp pentru a vizita Delta. Noi am stat doar două zile și nu am reușit să bifăm toate atracțiile.

Excursiile cu barca

Vărsarea Dunării în Marea Neagra

În prima zi am ales un traseu mai scurt, ne-am plimbat pe brațul Sulina cu un ghid simpatic care ne-a prezentat împrejurimile, am ajuns la Insula Păsărilor și am admirat un apus superb din barcă.

Există multe companii care fac excursii cu barca, noi am ales să mergem cu Pelicanu Delta Tour și am avut parte de o experiență tare plăcută. Traseul a durat aproximativ 2h jumătate, iar ca preț a fost 50 de lei de persoană. A fost o plimbare grozavă, în care am putut admira priveliști superbe.

Vizitarea Pădurii Letea

Tot cu Pelicanu Delta Tour am ales să mergem și la pădurea Letea. Excursia spre Letea durează ceva mai mult, aproximativ 5h și implică deplasarea cu barca, dar și cu mașina/ căruța (după preferințe). Ca preț această excursie ajunge la 90 de lei de persoană.

Mi-a plăcut tare mult faptul că ne-am plimbat pe niște canale înguste, unde am putut admira nuferi și vegetația specifică Deltei. De asemenea, satul Letea mi s-a părut deosebit de interesant. Oamenii de acolo duc o viață atât de simplă, de diferită.. Simțeam că am pășit într-o altă epocă.

În Pădurea Letea, am avut o adevărată aventură cu țânțarii care nu prea ne lăsau să ne bucurăm de viață :). Deși aplicasem spray-uri și purtam haine cu mâneci lungi, tânțarii ne-au dat bătăi de cap. De aceea, nu am stat foarte mult în pădure, ci ne-am întors și am luat un prânz tradițional la pensiunea Doamnei Viorica, care se află aproape de locul de parcare al bărcilor.

Trăgând linie, Delta Dunării are niște peisaje deosebite, și merită vizitată, însă nu doar într-un weekend. Ne-am propus ca data viitoare când venim în Deltă să ne rezervăm mai mult timp pentru a ne bucura de tot ceea ce are de oferit acest loc.

Dacă cunoașteți și alte locuri din Deltă ce merită vizitate, da-ți-ne de știre printr-un comentariu și nu uitați să călătoriți… oriunde :).

Pe curând,

A.

Weekend în Delta Dunării. Tips & tricks
Etichetat pe:                

Un comentariu la „Weekend în Delta Dunării. Tips & tricks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *